Role nevěsty a její kouzlo. Co je to?

Role ženy, na kterou se mnoho z nás těší od dětství. Role nevěsty. Role, o které tisíckrát sníme a pak je za jeden den fuč.

Čím to je, že nás tolik láká, kouzlí úsměvy na tváři a baví? Samozřejmě. To první a nejdůležitější je vědomí, že v ten den budeme mít po svém boku prince na bílém koni. Našeho vysněného muže, se kterým budeme sdílet vše dobré i zlé až do smrti. To je ten nádherný začátek celého příběhu.

Co se však za touto rolí a touho po ní může skrývat dál? Já vím, jak jsem se na tento den těšila. Svateb jsem zažila stovky. Ať už z pohledu koordinátorky, provozní restaurace, kde jsme na svatbu zařizovali celodenní program, dekorace a občerstvení, tak i ty z pohledu hosta, rodiny a už i z pohledu nevěsty.

Každý tento úhel pohledu má své kouzlo. Často však vidím, a ani já nebyla výjimkou, jak si nevěsty chtějí tento svůj den užít na maximum. Chtějí mít nejlépe vše dokonalé a poté tím na sebe tvoří velký tlak.

Je logické, že po této dokonalosti toužíme.

Kdy jindy se sejde tolik lidí, které milujeme, na jednom místě a ještě kvůli nám.

Kvůli nám jako páru, kvůli nám osobně. A my si tak chceme tento den naplánovat tak, aby byl perfektní a mohly si ho s nimi užít co nejvíce.

Jak to tedy udělat, abychom se z toho nehroutily?

Možná už je to ohrané, ale vážně stačí trošku ubrat na té honbě za dokonalostí.

  • Nemusíte nakupovat další dekorace,
  • projíždět desítky fotek na Pinterestu, abyste našla ten nejlepší svatební účes a
  • nehroutit se z toho, že vám podle předpovědi bude pršet.

Nám například nakonec taky pršelo, a to jsme měli vše kromě oběda venku, ale nakonec to nikomu nevadilo a tančili jsme mezi kapkami deště.

Svatební den je jedinečný.

Celý je provoněný láskou, nadšením, kouzlem propojení dvou životů v jeden společný. A pro nevěsty je ještě o to kouzelnější, že jsou hlavně ony celý den středem pozornosti pro své okolí. Každý nedočkavě vyhlíží nevěstu, fotí si ji, objímá a dojímá se k tomu. Jsou to nezapomenutelné momenty a pro ženu nádherný den.

Kdy jindy dostává žena tolik lichotek, pochval a milých slov od ostatních?

A není právě to, to kouzlo, které nás na roli nevěsty tolik láká? Vím, stále zde píšu o nevěstě a na ženicha trošku zapomínám. Samozřejmě je i on pro tuto roli velmi důležitý. Dnes jsem však chtěla více poukázat na to, proč je možná i pro tebe tato role tak kouzelná a lákavá. Potom totiž možná budeme mnohem lépe chápat, kde se bere ta naše touha, energie a motivace organizovat vše do posledního detailu.

Jednoduše je to náš velký den.

  • Den, kdy jsme princezny a všichni se nám klaní.
  • Den, kdy se lidé sejdou kvůli nám a chtějí se společně s námi radovat.
  • A v neposlední řadě je to den, kdy stvrdíme svoji lásku k našemu princi podpisem a budeme oficiálně manželé.

A to je podle mě mnoho důležitých bodů, které od tohoto dne očekáváme. A možná i proto máme pocit, že v tento den běží čas rychleji a než se nadějeme, přichází nové ranní svítání.

Každopádně si svůj svatební den užijte naplno. Snažte se předat co nejvíce úkolů na tento den někomu jinému a smějte se, tancujte a radujte se.

No a možná je to i skvělý tip do života. Zkusme si více dní užívat naplno tak, jako ten svatební. Ve svatební den jsme často stoprocentně přítomni tady a teď. Sami sebou. Obklopeni svými milovanými, láskou a radostí všude ve vzduchu. Jak na to, abychom takových dní měly ve svých životech více?

Věřím, že ty už na něco přijdeš.

Měj krásný den.

S láskou, Monika 

Další články na blogu

Slavím a rozjímám o životě

Neskutečné, už i já mám tu trojku na začátku. Narozeniny a ještě k tomu 30. Toto letí. Jako malá jsem se na ty třicetileté dívala jako na velké dospěláky. Až já jednou budu mít 30, tak… A najednou je to tady a já se v hlavě cítím pořád jako ta malá divoška. Samozřejmě jsem trochu dospěla, změnila úhel pohledu na mnoho věcí, ale pořád se cítím tak nějak mladě. Změní se to nebo…

Být sám sebou, jde to?

Kdo jsem, kým chci být a jak vlastně vystupuji navenek? Kde jsou mé hranice a respektuji je já sama? Myslím i sama na sebe, nebo jen na ostatní a horu myšlenek „musím“ a „měla bych“?

Proč vlastně název – Louka ženství?

Co se ti při vyslovení Louka ženství vybaví? Mně krásně rozkvetlá letní louka zalitá sluncem, poseta desítkami různých květů, které si divoce rostou jedna přes druhou, a přesto spolu krásně ladí. Louka, kde je každá rostlina trošku jiná a přesto krásná. Stejně jako my ženy. Jen to někdy přes…