Proč může být plánování svatby boj

Těšila jsem se, jak s tebou budu plánování naší svatby sdílet a inspirovat tě. Nakonec to ale dopadlo úplně jinak. Jak se říká: „Chceš-li rozesmát Boha, řekni mu své plány.“ Někdo tvrdí, že je nad námi Bůh, který nám ty cestičky ukazuje. Jiný věří na anděly, vesmír, intuici nebo Buddhu. Každopádně, ne vždy jde život podle plánu, který jsme si v mysli vytvořili. A možná, že je to tak kolikrát lepší! Ať věříme, čemu chceme.

U mě to bylo podobné. Začínali jsme s přípravami svatby a já se těšila, jak budu vše sdílet na blog. Ze začátku jsem ještě přes svůj vnitřní nesouhlas něco sdílela, ale pak jsem najednou nebyla schopná sdílet nic. Prostě černo. Nešlo mi to přes pusu, mysl ani počítač.

Všechny „měla bych“, „musím“ a „bylo by to vhodné“ jsem pustila a odpojila jsem se. Proto začínám sdílet až nyní.

Kdybych však zpětně měla zmínit jen jednu věc, kterou bych udělala jinak, bylo by to oproštění se od lpění. Lpění na dokonalosti. Lpění na tom, že se na všem musíme s manželem domlouvat, i na věcech, které mu byly vážně jedno. Lpění na tom vyjít co nejvíce lidem vstříc. Slovo lpění se mi prolínalo snad do všech témat. A nejen při plánování svatby.

Ano, svatba je den, o kterém mnoho z nás žen sní již od dětství. Když přijde ona chvíle, chceme si všechny přání splnit. Někdy to však může být nekonečný příběh. Ještě tuto ozdobu, tam ten zákusek, tuto hru. Nakonec u nás doma místo uvolněné atmosféry může být jak na bojišti. Kdo první vybouchne, práskne dveřmi. O naladění se na sebe jako pár a přípravě na společnou cestu manželstvím není ani vidu ani slechu.

A to vše kvůli lpění?

Snažte se o to, vyjádřit sami sebe jako pár. Co je to, co vy chcete? Poznávejte se. Naslouchejte si. Hledejte cesty porozumění jeden druhému. Však to je přeci to, co většina z nás hledá a chce žít. Svatba je především o spojení dvou krásných duší a propletení jejich příběhů v jeden. Měj na mysli má slova a snaž se komunikovat bez lpění.

To je prozatím to nejdůležitější, co chci k plánování svatby říci. Leželo mi to na srdci již dlouho a věřím, že ti to může pomoci. Více o tom, jak jsme plánovali vše my, co nebylo dokonalé, co jsem zažila při plánování svateb jako koordinátorka, provozní restaurace nebo dekoratérka, ti prozradím již brzy ve videích. Máš se na co těšit! Měj se krásně.

Jo a málem bych zapomněla. Karty s otázkami nejen o svatbě, ale také o vašem vztahu, rodině či životních cílech vhodné na večerní rozhovory s partnerem budou již brzy spuštěny do předprodeje na mém webu. Pokud o to nechceš přijít, přidej se do mé mailové databáze a dám ti o tom vědět jako první.

A teď už ti přeji jen krásný den plný úsměvů a těším se na tvé sdílení třeba ve FACEBOOKÉ skupině Jak naplánovat svatbu, kde ti se vším kolem svatby moc ráda poradím.

Měj se krásně,
Monika

Další články na blogu

Slavím a rozjímám o životě

Neskutečné, už i já mám tu trojku na začátku. Narozeniny a ještě k tomu 30. Toto letí. Jako malá jsem se na ty třicetileté dívala jako na velké dospěláky. Až já jednou budu mít 30, tak… A najednou je to tady a já se v hlavě cítím pořád jako ta malá divoška. Samozřejmě jsem trochu dospěla, změnila úhel pohledu na mnoho věcí, ale pořád se cítím tak nějak mladě. Změní se to nebo…

Role nevěsty a její kouzlo. Co je to?

Čím to je, že nás tolik láká, kouzlí úsměvy na tváři a baví? Samozřejmě. To první a nejdůležitější je vědomí, že v ten den budeme mít po svém boku prince na bílém koni. Našeho vysněného muže, se kterým budeme sdílet vše dobré i zlé až do smrti. To je ten nádherný začátek celého příběhu.

Co se však za touto rolí a touho po ní může skrývat dál?

Být sám sebou, jde to?

Kdo jsem, kým chci být a jak vlastně vystupuji navenek? Kde jsou mé hranice a respektuji je já sama? Myslím i sama na sebe, nebo jen na ostatní a horu myšlenek „musím“ a „měla bych“?